חלת שבת

השבת בפתח ואתם מחפשים מתכון לחלה שתצליח ותקצור מחמאות? הגעתם למקום הנכון

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חלת שבת
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 55 דקות

כמות מנות: מנה אחת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 800 גרם קמח חיטה לבן מנופה (6 כוסות)
  • 60 גרם שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • 320 גרם מי ברז (1.5 כוסות)
  • 80 גרם סוכר (6 כפות)
  • 30 גרם שמרים טריים ( 3 כפות)
  • 12 גרם מלח (1 כף מחוקה)
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום פרג

אופן הכנה:

1. יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.
2. מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, סוכר, מלח ושמן. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה במשך 4 דקות עד לאיחוד החומרים.
3. מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק גמיש. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות ומגלגלים לכדור.
4. מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
5. מחלקים את הבצק (בעזרת סכין) ל-3 חלקים, מחלקים שוב ל-3 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס"מ.
6. קולעים כל שלושה גלילים לצמה, בדומה לקליעת צמה בשיער.
7. מניחים את שלוש החלות הקלועות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-35 דקות. כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל-220 מעלות. החלות מוכנות לאפייה כשנפחן מכפיל את עצמו והן עומדות במבחן האצבע.
8. מבחן האצבע- כדי לדעת אם הבצק הגיע לתפיחה אידיאלית, לוחצים בעדינות על הכיכר עם קצה האצבע. אם השקע שנוצר בבצק חוזר ומצטמצם באיטיות, הלחם מוכן לאפייה. אם הבצק עדיין "קופצני" למגע וחוזר במהירות למצבו הקודם, יש לתת לו עוד זמן תפיחה ואם לא חוזר בכלל למצבו טרם המגע, התפחנו אותו יותר מדי.
9. מורחים בעדינות כל חלה בביצה טרופה ומצפים בנדיבות בשומשום ובפרג.
10. אופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש, עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
דרג: