חלת לחמניות

חלת בריוש המורכבת משמונה לחמניות צמודות. חגיגי ומתאים לאירוח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חלת לחמניות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 12 מנות / תבנית 26

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1/2 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1/2 1 כוסות מים חמימים (בקיץ מעט פחות)
  • לציפוי
  • ביצה להברשה
  • כף מחוקה זרעי שומשום
  • 1 כף מחוקה סוכר לקישוט
  • 1 כפית פרג לקישוט
  • גרעיני חמנייה

אופן הכנה:

1.  מערבבים בקערה את חומרי הבצק היבשים ומוסיפים את הנוזלים.
2. לשים  מספר דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש.
3. מקמחים מעט את הבצק בקערה ומכסים בניילון נצמד לכ-40 דקות במקום חמים (הבצק אמור להכפיל את נפחו).
4.  לשים מעט את הבצק על משטח משומן, ומחלקים לתשעה כדורים.
(אם רוצים, ניתן בשלב לישת הכדורים לערבב כל כדור עם מעט גרעיני חמניות /דלעת / זרעי פשתן / עגבניות מיובשות שהושרו במים חמים ונקצצו ועוד).
5. מצפים תבנית קפיצית "26 בנייר אפייה (עיגול לתחתית + פס לדופן).
6.מסדרים 8 כדורים בהיקף התבנית. את הכדור התשיעי מחלקים ל- 3 כדורים שווים ומסדרים במרכז התבנית.
7.מברישים בביצה ומפזרים מעל לכל כדור את הציפוי הרצוי.
8. מכסים עם מגבת ומתפיחים כ- 40 דקות במקום חמים (בתמונה - הבצק לאחר ההתפחה ולפני ההכנסה לתנור).
אופים כ-30 דקות במרכז תנור שחומם ל-180 מעלות (ניתן גם בטורבו) עד לקבלת צבע זהוב.
הערה: כשמוציאים מהתנור, יש להעביר את החלה (בזהירות), על נייר האפייה לרשת הצינון. מסירים את מסגרת תבנית האפייה (או הטבעת) ובודקים שתחתית החלה הושחמה. במידה ולא, מחזירים את החלה על נייר האפייה לתחתית התנור ומפעילים רק את גוף החימום התחתון לעוד חמש דקות (ושוב בודקים, עד להשחמה).
9. בסיום האפייה מצננים את החלה על רשת.
דרג: