חלה מתוקה במילוי גבינת ריקוטה ודובדבנים

מאפה ערב לחכך שקשה לסרב לו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חלה מתוקה במילוי גבינת ריקוטה ודובדבנים
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 2 חלות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • להכנת 2 חלות של 500 גרם כל אחת:
  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 1/2 שקית או קובייה שמרית (25 גר')
  • 2 כפות סוכר
  • 2 ביצים (גודל M )
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • חלב עד 1/2 כוס בטמפ' החדר( 125 מ"ל)
  • ביצה טרופה למריחה

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
1. מערבבים בקערת מערבל עם וו-לישה, קמח ושמרית,(במקרה של שימוש בקוביה, יש לפורר או להמיס בחלב), מוסיפים סוכר, חמאה, חלב וביצים ולשים במהירות איטית דקה אחת. מוסיפים מלח.
2. ממשיכים ללוש 7 דקות נוספות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
3. מקמחים מעט את הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר כ-30 דקות.
דרג: