חלה לשבת

מתכון לא מסובך להכנת חלה ביתית, קלאסית לארוחת שבת או לכל ארוחה חגיגית אחרת

מאת: שולמית גל

דרג:
חלה לשבת
שף מתחיל - קל

כמות מנות: כיכר אחת

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חצי ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • כפית גדושה מלח
  • כוס וחצי מים פושרים -לא חמים!

אופן הכנה:

הכנה:
1. בקערת המיקסר שמים קודם את המלח ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים.
2. לשים את התערובת בוו לישה לבצק מעט דביק. משמנים ושמים בצד להתפחת הבצק למשך שעה.
3. מחלקים לשישה עיגולים שווים וקולעים שתי צמות
4. מניחים בתבנית מעל נייר אפיה מתפיחים לחצי שעה, לאחר מכן מורחים בביצה ומפזרים שומשום.
5. אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהריח מתפזר בכל הבית.
 
דרג: