חיתוכיות פיצוחים וקרמל

בצק פריך ועליו תערובת פיצוחים קלויים עטופים בקרמל דביק מתוק, נהדר לאירוח בחג ט"ו בשבט

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: השף קונדיטור יניב גור אריה

דרג:
חיתוכיות פיצוחים וקרמל
שף חובבן - בינוני \ חלבי

כמות מנות: 10 מנות/תבנית ריבועית 22 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 200 גרם (2 חבילות) חמאה יציבה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר
  • 2 חלמונים
  • 50 מ"ל (1/5 מיכל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 300 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 50 גרם אגוזי לוז
  • 50 גרם אגוזי פקאן
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם אגוזי קשיו
  • 50 גרם שקדים פרוסים
  • 50 גרם פיסטוק
  • 50 גרם צנובר
  • 50 גרם גרעיני דלעת
  • 50 גרם גרעיני חמנייה
  • 250 גרם סוכר
  • 100 מ"ל מים
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • קורט מלח

אופן הכנה:

הכנה:
1. הכנת הבצק: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון, כמה שיותר מהר, לקבלת בצק אחיד.
2. יוצרים כדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב.
3. מרדדים את הבצק ומהדקים לתחתית התבנית.
4. אופים בחום של 180 מעלות למשך 15-10 דקות, עד שהבצק מזהיב.
5. הכנת המלית: קולים את כל הפיצוחים בתנור חם (190-200 מעלות) למשך 8-10 דקות, להזהבה קלה.
6. מחממים סוכר עם מים עד לקבלת קרמל בהיר.
7. מחממים את השמנת עם מלח ויוצקים בהדרגתיות על הקרמל. מרתיחים עד לתערובת אחידה. בוחשים פנימה את הפיצוחים הקלויים ויוצקים על הבצק האפוי.
8. להגשה: מצננים למשך כשעה וחצי לפני שפורסים.

דרג: