חיתוכיות מייפל ואגוזים

מחפשים מתכון מהיר הכנה ומתוק לט"ו בשבט? נסו את המתכון לחיתוכיות אגוזים ומייפל

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
חיתוכיות מייפל ואגוזים
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • חבילת בצק פריך מרודד למאפים מתוקים של מעדנות, מופשר
  • למילוי:
  • 1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 2 כפות קמח
  • ½ כוס סוכר חום
  • ¼ כפית מלח
  • ¾ כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. מחממים תנור ל- 175 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל 20/20 ס"מ (אפשר גם בתבנית בראוניז).
2. מגלגלים הבצק מעל משטח עבודה ובעזרת סכין חדה חותכים ריבוע זהה לגודל התבנית. מעבירים לתבנית בזהירות, מהדקים ואופים עד להזהבה, כ- 15 דקות.
3. להכנת המילוי: בקערה נקייה מניחים את כל רכיבי המילוי ומערבבים לתערובת אחידה.
4. יוצקים את המילוי מעל הבצק האפוי ואופים בתנור עד להשחמה, כ- 30 דקות.
5. מצננים על גבי רשת צינון לפני שפורסים לריבועים.
דרג: