חיתוכיות גבינה ושוקולד

בצק פריך מיוחד, עשיר ואוורירי, מעליו שתי שכבות שחור-לבן: שכבת גבינה לבנה אפויה וציפוי שחור ורך של שוקולד.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חיתוכיות גבינה ושוקולד
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 30 יחידות / תבנית 35X25 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 100 גרם סוכר
  • 2 חבילות (סה"כ 200 גרם) חמאה יציבה, חתוכה לקוביות
  • 300 גרם קמח
  • 2 חלמונים
  • קורט מלח
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה 15% מסדרת השף הלבן
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • למילוי גבינה:
  • 500 גרם גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם שמנת מתוקה 15% מסדרת השף הלבן
  • 1 מקל וניל
  • 200 גרם סוכר
  • 4 ביצים
  • לציפוי שוקולד:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • קורט מלח
  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה רכה

אופן הכנה:

לבצק:
1. מערבלים את כל החומרים (סוכר, חמאה, קמח, חלמונים, מלח, שמנת, אבקת אפייה) במעבד מזון , כמה שיותר מהר, לקבלת בצק אחיד.
2. יוצרים כדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב.
3. מרדדים את הבצק ומהדקים לתחתית התבנית. מצננים במקרר.
למילוי גבינה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים (גבינה לאפייה, שמנת, מקל וניל, סוכר, ביצים) ויוצקים על הבצק שבתחתית התבנית.
2. אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כשעה, עד שהעוגה מתייצבת.
3. מצננים לטמפרטורת החדר.
לציפוי:
1. מרתיחים שמנת ומלח, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
2. בוחשים פנימה חמאה רכה ומערבבים עד לתערובת אחידה.
3. יוצקים על העוגה ומצננים כמה שעות במקרר.
דרג: