חיתוכיות בננה

חיתוכיות בננה פצצת אנרגיה צהובה! בואו ללמוד להכין, עוגיות נהדרות ופשוטות להכנה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חיתוכיות בננה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: כ-20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 100 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם 27% "תנובה"
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 2 בננות בשלות, מרוסקות למחית
  • לציפוי שמנת:
  • ½ מיכל גבינת שמנת נפוליון טבעי 25% שומן
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בראוניז ומרפדים בנייר אפיה.
2. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה הרכה והסוכר ומקציפים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומקציפים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית הוניל ומקציפים.
3. בקערה נפרדת, מניחים את הקמח והסודה לשתיה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד לתערובת אחידה. מוסיפים את מחית הבננות ומקפלים לתערובת חלקה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה חלקה. אופים בתנור עד שהעוגה אפויה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, 20-25 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית.
5. כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי: בקערה נקייה, מניחים את גבינת השמנת, תמצית הוניל ואבקת הסוכר ומערבבים עד לתערובת אחידה וחלקה. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. פורסים את העוגה לריבועים בגודל שווה ומגישים. את העוגה יש לאחסן בכלי אטום ולשמור במקרר.
דרג: