חיתוכיות אגוזים וקוקוס כשרות לפסח

עוגות אגוזים טעימות במיוחד, שמתאימות לכל הזדמנות. הבונוס: אפשר להכין אותן כמה ימים מראש, ולשמור במקרר בקופסה סגורה היטב.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
חיתוכיות אגוזים וקוקוס כשרות לפסח
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 12 מנות / תבנית בגודל 23x30 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ⅔ כוס (80 גרם) קמח תופח לעוגות כשר לפסח
  • ½ כוס (50 גרם) אבקת סוכר
  • ¾ כוס (60 גרם) קוקוס טחון
  • 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • לציפוי:
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כוסות (200 גרם) סוכר חום מהודק קלות
  • ½1 כוסות (125 גרם) קוקוס טחון
  • 1 כף קמח תופח לעוגות כשר לפסח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • אבקת סוכר לעיטור (לא הכרחי)

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית במעט מהחמאה המומסת, ומרפדים אותה בנייר אפייה.
2. מכינים את הבסיס. מנפים יחד קמח ואבקת סוכר לתוך קערה בינונית. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים במזלג. יוצקים את החמאה המומסת ומערבבים בכף לתערובת אחידה. מהדקים את התערובת לתחתית התבנית, ואופים במרכז התנור במשך 15 דקות. מוציאים ומצננים עד שמסיימים להכין את תערובת הציפוי.
3. באותה קערה עצמה טורפים יחד במטרף ידני ביצים, תמצית וניל וסוכר חום עד שכל גושי הסוכר נמסים והתערובת סמיכה ותפוחה מעט. מוסיפים קוקוס, קמח, אבקת אפייה ואגוזים, ומערבבים היטב בכף. מורחים את התערובת על הבסיס האפוי, ומחזירים לתנור למשך 25-20 דקות, עד שפני הציפוי יבשים ומרכזו יציב למגע. מצננים וחותכים לריבועים או למלבנים בגודל הרצוי. מעטרים במעט אבקת סוכר.
טיפ: לגרסת פרווה, מחליפים את החמאה במרגרינה בלי מלח.
 
דרג: