חטיפי פילו ממולאים בגבינה, שוקולד וליקר דובדבנים

מאפים מלוחים במילוי מתקתק שוקולדי עם ליקר דובדבנים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יאיר יפרחי

דרג:
חטיפי פילו ממולאים בגבינה, שוקולד וליקר דובדבנים
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה מגוררת
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות ליקר דובדבנים משובח
  • 2 חלמונים
  • 4 דפי בצק פילו מופשרים

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
2. מכינים את הקרם: מבשלים בסיר שמנת, קוביות שוקולד וליקר. מקררים במקרר מספר שעות.
3. מכינים חטיפי הפילו: חותכים את הבצק לריבועים בגדול של 15 ס"מ (אפשר עם מספרים). מורחים את ריבועי הבצק במעט חמאה ממוסת. מניחים על כל ריבוע בצק ריבוע נוסף. לאורך הצלע של כל ריבוע בצק מניחים תלולית מוארכת של מילוי השוקולד (אפשר עם שק זילוף).מוסיפים את גבינת המסקרופונה. מקפלים כס"מ בצק משני צידי הריבוע, על קצות מילוי השוקולד, כדי לסגור את הקצוות ומגלגלים עד שמהדקים.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את שקיקי הפילו. מורחים אותם במעט חמאה מומסת ואופים עד שהם זהובים. מגישים חם, עם תותים שלמים.

דרג: