חטיפי מלווח במילוי גבינות ועגבניות

נשנוש שמתאים לכולם

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חטיפי מלווח במילוי גבינות ועגבניות
עד 10 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 24 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ חבילת מלווח "מעדנות" (700 גרם) מופשרת במקרר
  • קמח לקימוח
  • ½ כוס גבינת עמק או מוצרלה או תערובת של שתיהן מגוררות
  • ביצה טרופה עם כפית מים
  • שומשום או קצח
  • לרוטב:
  • 2 עגבניות בינוניות מגוררות , ומנוקזות מעודף נוזלים (מניחים כ-15 דקות במסננת)
  • 2 כפיות קטשופ או כפית רסק עגבניות
  • אורגנו יבש (לא חייבים)
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

הכנה
1. מערבבים את העגבניות המגוררות עם הקטשופ והאורגנו (אם משתמשים), טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
2. מניחים עלה מלווח על משטח עבודה מקומח קלות . מורחים כף גדושה מרוטב העגבניות ומפזרים מעט גבינה מרוסקת.
3. חותכים ומחלקים את העלה ל-8 משולשים ומגלגלים כל אחד, מצידו הרחב, לקראוסון קטן, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. מניחים על נייר אפייה וממשיכים כך עם שני המלווח הנותרים ושאר הרוטב. עובדים בכל פעם עם עלה מלווח אחד ושומרים את השאר במקרר.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלסיוס כ-25 דקות עד הזהבה. אוכלים חם.
ניתן לוותר על רוטב העגבניות, ובמקום להבריש את העלים קלות בשמן זית, לפזר גבינה, מלח ופלפל, לגלגל ולקשט בקצח.

דרג: