חטיפי בקלוואה מצות עם פירות יבשים שוקולד ודבש

בחג הזה יש נשנוש חדש ומתוק ליד הקפה: חטיפי בקלוואה עם פירות יבשים, שוקולד ודבש, מתכון מקורי לפסח

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: משה פיסו

דרג:
חטיפי בקלוואה מצות עם פירות יבשים שוקולד ודבש
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 4 מצות מפוררות גס
  • 200 גרם מקלות שקדים
  • 150 גרם פירות יבשים מכל סוג שהוא קצוצים
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס דובדבנים אדומים מסוכרים
  • 400 גרם חלב מרוכז ממותק
  • 50 גרם גלוקוזה
  • 50 גרם חמאה
  • לזיגוג - להרתיח דבש + מיץ לימון
  • דבש

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור מראש לחום בינוני של 160 מעלות
2. מערבבים שקדים, מצות, פירות מיובשים ודובדבנים בקערה
3. מביאים לרתיחה חלב מרוכז, שוקולד מריר, גלוקוזה וחמאה בסיר ומבשלים 5 דקות על אש בינונית
4. יוצקים את התערובת החמה על תערובת השקדים והפריות ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים
5. אופים 25 דקות מצננים היטב וחותכים לבקלאוות קטנות. יוצקים מעל את הדבש עם הלימון שהורתח מראש
6. מגישים
 
דרג: