חטיפים ממולאים בגבינת פטה, בצל ירוק ונענע

טעים ומושקע, למי שרוצה לפנק בארוחה משביעה

מאת: חנן ספיר

דרג:
חטיפים ממולאים בגבינת פטה, בצל ירוק ונענע
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: מגש

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10 גרם שמרים טריים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 2 כוסות קמח
  • מעט שמן לטיגון
  • למילוי:
  • 250 גר' גבינת פטה מגורדת
  • 3 כפות יוגורט כבשים
  • 2 כפות נענע מיובשת
  • 1 כף נענע טרייה קצוצה
  • 1 בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)
  • לרוטב יוגורט:
  • 250 מ"ל יוגורט כבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כף גדושה רשאד קצוץ
  • לקישוט:
  • גרגירי רימון

אופן הכנה:

הכנה
1. יוצקים לקערה ½ כוס מים. מוסיפים את השמרים והסוכר וממיסים 10 דקות.
2. מוסיפים לשמרים את הקמח ובהדרגה את יתרת המים וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.
3. מכסים למשך שעה במקום חמים. טורפים שוב ומניחים לתפוח שוב ל-20 דקות.
4. מברישים מחבת כבדה בשמן, מחממים לחום גבוה מאוד.
5. מנמיכים לחום בינוני ויוצקים מן הבלילה (כף גדושה). מטים את המחבת כדי שהבלילה תתפשט. כשנוצרות בועות מוציאים את החביתיות (לא הופכים).
6. להכנת המלית: מערבבים גבינת פטה, יוגורט כבשים, נענע מיובשת, בצל ירוק קצוץ ונענע טרייה. מניחים במרכז החביתית כמות של כפית גדושה מן המלית, סוגרים מעל בחביתית נוספת ומהדקים היטב את הקצוות.
7. במחבת עם שמן חם מטגנים את החביתיות דקה מכל צד. להכנת מטבל היוגורט - מערבבים יוגורט כבשים, חומץ, שום ורשאד ומקררים היטב. מגישים את הכיסונים בליווי רוטב היוגורט וגרגירי רימון.

דרג: