חטיף באונטי

חטיף באונטי- שוקולד קוקוס ביתי מעשה ידיכם

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חטיף באונטי
שף מקצוען - קשה \ חלבי

כמות מנות: 30 יחידות קטנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • לתערובת הקוקוס:
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כוסות קוקוס
  • מעט סוכר וניל (רצוי אמיתי)
  • 1 חלבון ביצה מוקצף
  • לציפוי השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות שמן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מרתיחים במשך 10 דק` בערך מים וסוכר+ סוכר וניל עד לקבלת סירופ די סמיך. מקררים לטמפרטורת חדר
2. מקציפים חלבון לקצף יציב. מוסיפים לסירופ שהתקרר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת לבנה די סמיכה
3. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעזרת כף עד לאיחוד החומרים
4. משהים למנוחה של 1/2 שעה- שעה או עד שהתערובת מסמיכה לרמה שאפשר לעצב ממנה כמו בצק
5. לוקחים מעט מהתערובת ומעצבים לצורה של מלבן
6. מקפיאים במקפיא לפחות לשעתיים

הכנת ציפוי השוקולד:
1. ממיסים את השוקולד על אדים או במיקורגל (על אדים : שמים סיר עם מים ומרתיחים. שמים מעל הסיר קערה כשבתוכה השוקולד. השוקולד יימס מהאדים שיש בסיר שמתחת הקערה)
2. כשהשוקולד נמס מוסיפים את השמן ומערבבים

הכנת הבאונטי:
1. מכינים רשת שמתחתיה תבנית אליה ינזול השוקולד העודף
2. טובלים כל קוביית קוקוס קפואה בשוקולד החם
3. מנערים שוקולד עודף ומניחים על הרשת להתייצבות. השוקולד מייד יתקשה
4. שומרים במקפיא או במקרר 
דרג: