חזה עוף במילוי בורגול פירות יבשים ורוטב

מנה מנצחת לארוחת ט״ו בשבט - עוף ממולא בפירות יבשים עם רוטב טריאקי משודרג ובורגול

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שרון כהן

דרג:
חזה עוף במילוי בורגול פירות יבשים ורוטב
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 נתחי חזה עוף נקיים ומושטחים
  • רבע כוס בורגול סחוט שהושרה במים כשעה
  • חופן צימוקים
  • חופן אגוזי מלך
  • חופן משמשים יבשים קצוצים
  • חופן צנוברים
  • 2 תאנים קצוצות
  • פטרוזיליה קצוצה
  • פירורי לחם מתובלים
  • ביצה טרופה
  • רוטב טריאקי

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל הפירות היבשים עם הבורגול והפטרוזיליה. מוסיפים מלח ופלפל.
2. משטחים את החזה עוף, מניחים בקצהו מהמלית ומגלגלים לרולדה - עדיף לסגור עם קיסם כדי שלא יפתח. טובלים בקערה עם ביצה ומצפים בפירורי לחם וממשיכים ככה עם השאר.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10 דקות. לאחר מכן, מתיזים מעט רוטב טריאקי מעל ומחממים במשך 7 דקות נוספות. מגישים חם. 
 
דרג: