חזה עוף בחרדל ולימון

משדרג את אורחת הצהריים

מאת: דניאל גרצמן

דרג:
חזה עוף בחרדל ולימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לרוטב:
  • 3 כפות חרדל
  • 3 כפות שמן
  • מלח ופלפל
  • כפית שום כתוש
  • לטיגון:
  • קוביות קטנות חתוכות מבצל אחד
  • קוביות קטנות חתוכות מגמבה אחת
  • תוספת:
  • לימון פרוס
  • בצל ירוק

אופן הכנה:

הכנה
1. בקערה מערבבים את חומרי הרוטב יחד עם חזה העוף ומניחים לחצי שעה.
2. מחממים מחבת בשמן (דווקא ממליצה לא שמן זית), מטגנים בצל וגמבה עד שמתרככים.
3. מוסיפים את רצועות החזה עוף וגם את הרוטב. כשרצועות העוף נראות מוכנות ומטוגנות , מוסיפים מעט מים לדלל את הרוטב ומביאים לרתיחה. בשלב זה מוסיפים גם בצל ירוק קצוץ, ופרוסות לימון.
4. כשהרוטב סמיך והבצל הירוק קמל, זה מוכן.
מומלץ מאוד עם פירה לניצול מירבי של הרוטב.
דרג: