חזה וכבדי עוף בג'ינג'ר ודבש נוסח יפן

הג'ינג'ר-טעמו המיוחד נספג בעוף ויוצר שילוב דומיננטי בליווי מתיקות הדבש.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חזה וכבדי עוף בג'ינג'ר ודבש נוסח יפן
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 גבעולי בצל ירוק חתוכים לגודל של ס"מ 1
  • 70 גרם שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורד בפומפיה
  • 3 כפות שמן תירס
  • 4 יחידות חזה עוף (2 פרפרי חזה עוף), ללא שומן ועצם- חתוך לקוביות בינוניות
  • 4 כבדי עוף טריים נקיים (ניתן להכשירם מראש ולהוסיף למנה)
  • בצל "שאלוט" קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 4 פטריות "שיטאקי" מיובשות
  • 3 כפות סויה
  • כף וחצי דבש
  • 2 כפיות ג'ינג'ר כבוש חתוך דק

אופן הכנה:

אופן הכנה:

1. משרים את השיטאקי במים לריכוך-סוחטים וחותכים לארבע.
2. מערבבים היטב בקערה את חזות העוף עם הג'ינג'ר, כבדי העוף, השום, הסויה הדבש ו-2 כפות מים.
משרים 5 שעות.
3. מחממים בווק את השמן ומוסיפים את השאלוט והשיטאקי עד לריכוך קל וקבלת צבע זגוגי, מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים תוך ערבוב למספר שניות.
4. מוסיפים את העוף עם המשרה ומקפיצים על להבה גבוהה עד לריכוך.
6. יש לשים לב כי זמן הבישול קצר יחסית ומעל להבה חזקה - זאת משום שאנו רוצים להגיע לריכוך של הבשר, צמצום הרוטב ומניעת יבוש העוף.
7. מעטרים בג'ינג'ר כבוש ומגישים חם.
דרג: