חומיות שוקולד ואגוזים כשרות לפסח

בראוניז לפסח עשיר בשוקולד ואגוזים

מאת: גליה פרנסקי \

מקור מתכון: הספר "עוגות כשרות לפסח" של דנית סלומון

דרג:
חומיות שוקולד ואגוזים כשרות לפסח
שף מתחיל - קל \ חלבי

כמות מנות: 35 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 125 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קמח מצה לעוגה
  • קורט מלח
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
  • ממיסים את החמאה בסיר מעל להבה נמוכה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הסוכר. מערבבים היטב. מכבים את האש.
  • טורפים את הביצים לתוך התערובת - אחת בכל פעם. מוסיפים את הוניל ומערבבים היטב. 
  • מנפים קמח מצה ומלח לתוך הסיר ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים  
  • משטחים את התערובת בתבנית מלבנית 23X30 ס"מ משומנת.
  • אופים במשך 30-35 דקות בחום בינוני 180 עד שעוגה מתקשה אבל מרכזה עדיין לח מעט.
  • מצננים וחותכים לריבועים.

  • דרג: