חגיגת בישקוטים

בישקוטים מתוקים עם רוטב טניל, מושלם לנשנוש ליד הקפה

מאת: מנהל שף לבן

דרג:
חגיגת בישקוטים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 מקל וניל
  • מרכיבים:
  • לרוטב הוניל:
  • 1/2 ליטר חלב תנובה
  • 6 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • תמצית וניל או חצי מקל וניל
  • למנה:
  • 400 מ״ל קרם פרש
  • 2 כפות קפה נמס
  • 4 כפות ליקר שקדים
  • 100 גרם בישקוטים
  • 200 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה מגורר גס
  • 5 כפות שקדים מולבנים גרוסים גס

אופן הכנה:


אופן ההכנה:

להכנת רוטב הוניל:
1. מחממים את החלב עם תמצית הווניל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש
2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר בעזרת מקצף חשמלי עד קבלת קצף חזק
3. מוסיפים לקצף את החלב הרתוח לאט לאט תוך כדי תנועות בחישה עדינות
4. מחזירים לסיר ומחממים על אש קטנה תוך כדי ערבוב ועד קבלת רוטב סמיך
מורידים מהאש לפני הרתיחה ומצננים

הכנת המנה:
1. יוצקים על הנס קפה כוס מים רותחים, מוסיפים את ליקר השקדים ומצננים
2. טובלים לזמן קצר ביותר את הבישקוטים בתערובת הנס קפה והליקר (לא לרכך לגמרי)
3. מערבבים את הקרם פרש עם רוטב הוניל 
3. מוסיפים לקרם 150 גרם שוקולד מריר מגורר
4. מסדרים בקערה (רצוי שקופה) מסביב לדפנות את הבסקוטים ומעליהם יוצקים שיכבה של הקרם וחוזר חלילה עד שהקערה מתמלאת עד למרכז
5. מקשטים מלמעלה בשוקולד המריר הנותר ובשקדים
6. מניחים במקרר לפחות למשך שעתיים
7. מוציאים בעזרת כף חופן גדושה מהמעדן, מניחים בצלחת אישית ומגישים
 
 

דרג: