חגיגה של פול ותחתיות ארטישוק עם קבבוני כבש מעודנים

חגיגה של פול ותחתיות ארטישוק עם קבבוני כבש מעודנים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חגיגה של פול ותחתיות ארטישוק עם קבבוני כבש מעודנים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 שיני שום שלמות, קלופות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • 0.5 כוס מים
  • 0.5 לימון, קלוף וחתוך לקוביות או לפרוסות
  • אגוז מוסקט
  • פלפל שחור גרוס
  • 0.5 כוס כוסברה, קצוצה
  • לתערובת הקבבונים:
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם בשר כבש טחון
  • 2 מצות מפוררות מושרות במים וסחוטות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח מצות
  • 1 כף שמן
  • שמן
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון
  • 1 שקית (800 גרם) פול ירוק מוקפא "סנפרוסט"
  • 1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט", מופשרות וחצויות
  • 5 כפות שמן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1.להכנת הקבבונים- מערבבים את כל רכיבי הקבבונים לתערובת אחידה, מגלגלים לקבבונים ומטגנים בשמן חם עד הזהבה קלה.
2. בסיר כבד מחממים את השמן, מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה, מוסיפים את הכורכום, הכמון והמלח.
3. מוסיפים את הפול, הארטישוק והמים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, מניעים את הסיר מדי פעם.
4. מוסיפים את הלימון , המוסקט והפלפל השחור ומערבבים, מוסיפים את הקבבונים ומבשלים כ-30 דקות נוספות, מפזרים כוסברה ומגישים חם
דרג: