חביתת פסטה של סוף חג השבועות

חביתה מאתגרת בשילוב פסטה וגבינות. מאכל קלאסי לחג השבועות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חביתת פסטה של סוף חג השבועות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות תבניות פאי בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 250 גרם פסטה (מכל סוג שיש בבית) מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 6 ביצים
  • 150 גרם ממגוון גבינות תנובה (גבינת תנובה, קוטג’, נפוליאון)
  • 150 גרם גבינות קשות (קולאז’ לסוגיהן / עמק לסוגיהן)
  • מלח
  • פלפל
  • 3 כפות שמן זית לטיגון

אופן הכנה:

1.מגררים את הגבינות הקשות
2.מערבבים בקערה את הפסטה המבושלת,הביצים,הגבינות ומתבלים במלח ופלפל.
3.במחבת טפלון גדולה מחממים שמן זית. יוצקים את התערובת ומנמיכים את האש. מטגנים כ-1/4 שעה עם מכסה (עד להתקשות הביצים)
4.מניחים צלחת על פני המחבת והופכים את החביתה לצלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת על צידה העליון.
5.מטגנים עוד 10 דקות מהצד השני בחום נמוך.
6.ניתן לאפות בתבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 30 דקות או עד להתייצבות.

 
דרג: