חביתיות עם פירות יבשים ברוטב

חביתיות מטוגנות ברוטב תפוחים עם פירות יבשים לצד נגיעת קרם פרש

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חביתיות עם פירות יבשים ברוטב
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 55 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לחביתיות:
  • 125 מ"ל חלב
  • 125 מ"ל מים
  • 125 גרם קמח
  • 2 ביצים
  • חלמון
  • קורט מלח
  • 20 גרם חמאה רכה
  • למילוי:
  • קילו תפוחי סטרקינג
  • 2 כפות סוכר חום
  • 30 גרם חמאה
  • 30 גרם תמרים יבשים חתוכים דק
  • 30 גרם משמשים יבשים חתוכים דק
  • 30 גרם תאנים יבשןת חתוכות דק
  • לרוטב:
  • 1/2 קילו תפוחי סטרקינג
  • 2 כפות סוכר
  • כף מיץ לימון

אופן הכנה:

1. במעבד מזון או בבלנדר טורפים יחד את כל מרכיבי החביתיות. משהים רבע שעה.
2. מחממים היטב מחבת מרוחה במעט מאד חמאה. בעזרת מצקת יוצקים פנימה מהתערובת, מנענעים את המחבת לקבלת חביתית דקה ואחידה. אם החביתיות דקות, מספיק לטגן רק מצד אחד, הופכים על צלחת ומטגנים את השאר. אין צורך לשמן את המחבת לאחר טיגון החביתית הראשונה.
3. למילוי: קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומרחיקים ליבה, חותכים לקוביות. ממיסים את הסוכר והחמאה במחבת רחבה וכבדה ומטגנים את קוביות התפוחים תוך בחישה, עד שהם זהובים. מצננים מעט. מוסיפים את הפירות היבשים.
4. ממלאים כל חביתית בכף מילוי וסוגרים למעטפות או לגלילות. מניחים את החביתיות הממולאות בתבנית חסינת אש משומנת במעט חמאה.
5. לרוטב: קולפים את התפוחים, חותכים, מרחיקים ליבה ושמים בסיר, מוסיפים מעט סוכר ומיץ לימון, מוסיפים מים לכיסוי, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מסננים ומרסקים למחית חלקה או לכזו שנותרו בה חתיכות תפוח.
6. לפני ההגשה אופים את החביתיות כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות).
מגישים עם הרוטב ולצידו גביע עם קרם פרש או יוגורט סמיך.
דרג: