חביתיות דובדבנים עם קרם פרש

מעדן מפנק וקל הכנה. חביתיות משובצות בדובדבנים מתוקים של קונפיטורה (בחרו בקונפיטורה שמכילה דובדבנים שלמים בסירופ דליל יחסית), מרוחות בקרם פרש מרענן וסירופ

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
חביתיות דובדבנים עם קרם פרש
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • צנצנת (שמכילה 400-350 גרם) קונפיטורה דובדבנים עם דובדבנים שלמים
  • ½1 כוסות (185 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • 2 שקיקים (2x20 גרם) סוכר וניל
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 1 ביצה גדולה
  • 40 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 1 גביע קרם פרש "השף הלבן"

אופן הכנה:


1. שופכים את תכולת צנצנת הקונפיטורה למסננת המונחת מעל קערית. מניחים לסירופ לטפטף לקערה.

2. מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים סוכר וניל ומערבבים. בקערה שנייה טורפים את החלב עם הביצה. יוצקים את הנוזלים על הקמח, מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים רק עד שכל החומרים היבשים נרטבים - התערובת לא צריכה להיות חלקה לגמרי אלא גושית במקצת. מוסיפים לתערובת כ־¾ כוס מהדובדבנים המסוננים ומערבבים בכף.

3. משמנים בשכבה דקיקה של חמאה מחבת בעלת ציפוי מונע הדבקות, ומחממים מעל להבה בינונית. סופגים את עודפי השומן בנייר סופג. יוצקים רבע כוס מתערובת החביתיות למחבת, ומשטחים לעיגול בקוטר 11 ס"מ בערך. מטגנים במשך 60-40 שניות מעל להבה בינונית־נמוכה, עד שהצד התחתון מזהיב. הופכים ומטגנים במשך 15-10 שנות מהצד השני. מחליקים את החביתית לצלחת. מטגנים 11 חביתיות נוספות באותה דרך.

4. מניחים על כל חביתית חמה כפית של קרם פרש, מעטרים בדובדבנים הנותרים ויוצקים למעלה מהסירופ של הקונפיטורה.



דרג: