חביתיות גבינה לבנה ופירות העונה

חביתיות כיפיות ופריכות על בסיס גבינה בתוספת פירות העונה, נהדר לאורחת בוקר או קינוח בריא

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
חביתיות גבינה לבנה ופירות העונה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 4 ביצים
  • 30 גרם (2 כפות) סוכר
  • 400 מ"ל חלב
  • 30 גרם (2 כפות) שמן זית איכותי
  • 30 גרם (2 כפות) חמאה מומסת
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • גרגירים מ-1/2 מקל וניל
  • עלי נענע קצוצים דק לפי הטעם
  • למילוי:
  • 250 גרם חלב
  • 3 חלמונים
  • 60 גרם (4 כפות) סוכר
  • 30 גרם (3 כפות) קמח
  • 1/2 מקל וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 30 גרם (2 כפות) חמאה
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • 5 גרם (1 כפית גדושה מעט) ג'לטין
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 1 חבילה שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 כוס פירות העונה מוקפצים בחמאה (דובדבנים, אפרסקים, משמשים ומעט תותי שדה מסוכרים)
  • עלי נענע קצוצים דק או לפי טעם
  • לרוטב:
  • תערובת של אותם הפירות הנמצאים במילוי, מרוסקים ומסוננים

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים יחד במעבד מזון, ומשהים כשעה.
2. משמנים מחבת, יוצקים 1/4 עד 1/3 כוס מבלילת החביתיות למחבת, ומסובבים אותה כדי לכסות את התחתית בשכבה אחידה אך לא דקה מדי.
3. לא הופכים את החביתית, אלא מטגנים אותה רק עד שהצד העליון אינו רטוב עוד.
4. מוציאים את החביתית ומניחים אותה על נייר אפייה. ממשיכים כך עד תום הבלילה, ומניחים נייר אפייה בין חביתית אחת לשנייה.

המילוי:
1. ממיסים את הג'לטין לפי הוראות היצרן.
2. מחממים את החלב, הווניל וקליפת הלימון עד לרתיחה.
3. בינתיים, מערבבים שלושה חלמונים יחד עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר.
4. מוסיפים את הקמח, ומערבבים שוב.
5. יוצקים חצי מהחלב הרותח על תערובת החלמונים, ומערבבים שוב.
6. מחזירים לסיר עם יתרת החלב.
7. בוחשים הכל יחד על האש, עד שנוצר קרם סמיך וחלק לגמרי.
8. מוסיפים את הג'לטין, מי הזהר והחמאה, ובוחשים היטב עד שהקרם נעשה חלק שוב.
9. מכסים את הכלי עם הקרם בניילון נצמד ומצננים מחוץ למקרר.
10. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת קלילה.
11. במחבת חמה מקפיצים את הפירות עם החמאה במשך כמה שניות (לא מבשלים יותר מדי).
12. שוטפים את התותים המסוכרים, מרככים במים רותחים במשך כמה דקות, מסננים ומייבשים היטב, קוצצים ומערבבים יחד עם הפירות.
13. מוסיפים לגבינה את קרם החלמונים, הפירות, הקצפת והנענע הקצוצה. מניחים כף גדושה מהמילוי בצדה של כל חביתית, ומגלגלים.
14. מקררים במקרר, ומוציאים כמה דקות לפני ההגשה.

להגשה:
1. מזלפים על החביתיות מעט מן המילוי, ומגישים.
2. אפשר להכין עוגה בקוטר החביתית על ידי כך שמורחים את המילוי על כל חביתית ומניחים עליה חביתית נוספת, וכך עם כל הכמות.
3. מקררים, ומגישים לשולחן כעוגה.
4. להגשה פורסים למשולשים.

אפשרות נוספת: להכין מנות אישיות
1. חותכים את החביתיות לעיגולים בקוטר של 6 עד 8 ס"מ.
2. מניחים חביתית אחת בתחתית כלי באותו קוטר, יוצקים או מזליפים מעליו מילוי וחוזר חלילה, עד שהכלי מלא.
3. מעבירים לקירור במקרר.
4. ממש לפני ההגשה מוציאים מהכלי, ומקשטים את הצלחת ברוטב פרי ובכמה על נענע לקישוט.

דרג: