חבושים אפויים מוגשים עם קיימאק

קינוח ייחודי ומרשים למראה, עשוי חבושים במילוי שמנת עשירה מוקצפת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: בני סיידא

דרג:
חבושים אפויים מוגשים עם קיימאק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חבושים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • לקיימאק:
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 גביעי שמנת של פעם 27%
  • לעיטור:
  • קינמון

אופן הכנה:

הכנה:
1. חוצים את החבושים לרוחבם, מוציאים ליבה וגרעינים, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה כ- 20 דקות. מסירים מהאש.
2. מסדרים את החבושים בתבנית אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. מערבבים בקערה סוכר, מיץ לימון וכוס וחצי ממי בישול החבושים ומערבבים עד שהסוכר נמס. יוצקים על החבושים.
3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), אופים כשעה עד שהחבושים רכים ומקבלים צבע כתום עז. מוציאים מהתנור ומביאים לטמפרטורת החדר.
4. להכנת הקיימאק: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה, מערבבים בקערית את השמנת של פעם ומקפלים לקצפת.
5. ההגשה: שמים בצלחת חצי חבוש, ממלאים בקיימאק, זורים מעל מעט קינמון ויוצקים ליד מעט מהרוטב הנוצר בעת אפיית החבושים.
דרג: