זיתים ירוקים או שחורים ביין

מנה מפנקת וגם בריאה מאוד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
זיתים ירוקים או שחורים ביין
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 גרם זיתים כבושים (ראו מתכון בסיסי)
  • 4 כוס יין אדום משובח, לא מתוק
  • 1 פלפל חריף מיובש
  • 1/2 ראש שום עם הקליפה, שטוף היטב
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן הכנה:

הכנה
1. מרתיחים סיר עם מים, לאחר שהמים רותחים, מכבים את האש ומעבירים אל הסיר את הזיתים הכבושים למשך כ-2-3 דקות.
2. מסננים את הזיתים, מכסים במים קרים ומניחים בצד להצטננות מלאה.
3. לאחר שהזיתים מצטננים, מסננים את המים ומעבירים חצי מכמות הזיתים לצנצנת קטנה, מוסיפים את עלה הדפנה, השום, הפלפל החריף ואת שארית הזיתים ויוצקים את היין.
4. אוטמים ומניחים במקום מוצל לשלושה ימים, עד שהזיתים מוכנים לאכילה.

דרג: