זיתים ברוטב עגבניות

הישר מהמטבח המרוקאי, תוספת נפלאה לכל מנה, עשירה בטעמים ופשוטה להכנה

מאת: אתי אטיאס

דרג:
זיתים ברוטב עגבניות
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 350 גר' חרוזי זיתים ירוקים
  • 1 כף פפריקה מתוקה איכותית
  • 4 כפות שמן רגיל
  • 400 גר' רסק גס מעגבניות משומרות כולל הנוזלים
  • 5 שיני שום גדולות פרוסות
  • 5 שיני שום מרוסקות
  • 1 כפית כמון טרי
  • 11/2 כפות סוכר רגיל
  • 2 פרוסות לימון משומר
  • סחקא סחוג מרוקאי לפי הטעם (אם רוצים חריף)
  • פפריקה חריפה
  • צ'ילי יבש חתוך או טרי חתוך
  • 1 מקל סלרי קצוץ מאד דק (אפשר לטחון אותו בממחה עם חלק מהעגבניות)
  • כוסברה לקישוט
  • פטרוזיליה לקישוט
  • פלחי לימון כבוש לקישוט

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מסננים את הזיתים ומשרים במים רותחים ל-5 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים, ואז משרים שוב במים קרים ל-20 דקות. מסננים שוב להפחתת המליחות.
2. בסיר נירוסטה, שמים שמן ואת כל התבלינים - פפריקה, סוכר, כמון, כל השום, צ'ילי או חריף אם רוצים.
מחמים הכל יחד רק עד שיש ארומה של התיבול, ומערבבים.
3. מוסיפים עגבניות מרוסקות גס ולימון כבוש חתוך לחתיכות לא גדולות. אפשר גם להוסיף כמון.
4. מכסים ומבשלים 20 דקות מרגע הרתיחה. מנמיכים את האש.
5. מוסיפים את הזיתים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות.
6. מעבירים לכלי זכוכית לקירור.
7. להגשה, מפזרים כוסברה או פטרוזיליה ופלחי לימון כבוש.

דרג: