וריאציה על טירמיסו

גרסה שונה מעט מן המתכון המוכר להכנת הקינוח הקלאסי-טירמיסו, להגשה באירוע חגיגי

מאת: חנה פנט

דרג:
וריאציה על טירמיסו
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 20 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 מיכלים שמנת מתוקה השף הלבן
  • 300 גרם בישקוטים
  • 1/4 כוס קפה צונן
  • 1/4 כוס רום/ברנדי/גרפה/ג'ין/וודקה
  • גביע (500 גר') גבינה לבנה 5%
  • 150 גרם שוקולד מריר משובח שבור לחתיכות
  • 2 כפיות שטוחות אבקת קפה נמס
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

הכנה:
1. שמים מיכל אחד של שמנת מתוקה בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה מעל להבה בינונית. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שנמס. מצננים לפושר, בוחשים היטב ומקררים למשך לילה.
2. ביום למחרת מערבבים את רבע כוס הקפה עם רבע כוס רום, שמים בצד.
3. משטחים 1/3 מהבישקוטים על גבי תחתית של תבנית עגולה מס' 26.
4. מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
5. מערבבים ידנית היטב את הגבינה הלבנה עם 3 כפות סוכר ותמצית הוניל עד שהסוכר נמס ומקפלים לתוך הקצפת המוכנה.
6. בוזקים מעל הבישקוטים כשליש מסירופ הקפה והרום ומשטחים 1/3 מתערובת הגבינה.
7. מניחים מעל הגבינה שכבה נוספת של בישקוטים ובוזקים מעליהם עוד 1/3 מהסירופ.
8. מקציפים את קרם השוקולד רק עד שמתקבלת תערובת, משטחים מעל הבישקוטים ובוזקים מעליהם את יתרת הסירופ.
9. מקציפים את מיכל השמנת האחרון עם הקפה נמס וכף הסוכר שנותרה עד שמתקבלת קצפת יציבה.
10. משטחים על הבישקוטים.
11. לקישוט: מפזרים מלמעלה בעזרת מסננת עדינה שכבה דקיקה של אבקת קקאו.
12. מכסים ברדיד אלומיניום ושולחים למקרר. מגישים לאחר 6 שעות.
דרג: