הצ’ורוס

קינוח דרום אמריקאי של מקלוני בצק מטוגנים בשמן עמוק

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אירנה שמיס

דרג:
הצ’ורוס
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 30 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • כוס קמח נטול גלוטן
  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • כפית תמצית וניל (או 1 מעטפה סוכר וניל)
  • קורט מלח
  • כף משפר אפיה
  • 4 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון

אופן הכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים: קמח נטול גלוטן, משפר אפיה, מלח וסוכר וניל.
2. בסיר כבד או לפחות בעל תחתית עבה, מחממים את החלב והחמאה. מעבירים לקערת מיקסר ומחברים למכשיר המצוייד בוו גיטרה. כשרותח (אך בטרם גולש), טורפים פנימה את היבשים. בוחשים בכף עץ עד שמפעילים את המכשיר ומזינים את הביצים פנימה אחת אחת. מקפידים שהביצה תשתלב בתערובת לפני הוספת ביצה נוספת.
3. כשמתקבלת תערובת אחידה וחלקה מעבירים אותה לשף זילוף עם צנתר כוכב גדול (לחילופין - לכו לקנות שקית זילוף עם צנתר)
כד ומזלפים צ’ורוס בצורה הרצויה - ניתן לבחור בכל צורה רצויה. את הצ’ורוס ניתן לזלף על נייר פרגמנט משומן או ישירות לשמן. 4. מחממים שמן ל- 160 מעלות, כדאי להשתמש בתרמומטר. אם אין, בודקים מתי נשרף הצ’ורוס - זה אומר שהשמן חם מדי. מתאימים את גובה הלהבה לתוצאה הרצויה, מטגנים והופכים כשמזהיב.
4. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מסיימים בטבילה הגונה בתערובת סוכר וקינמון.
דרג: