הפתעת עוגת שוקולד לבן וחום בעיטור של תותים מסוכרים

עוגת שוקולד מנצחת עם טוויסט

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
הפתעת עוגת שוקולד לבן וחום בעיטור של תותים מסוכרים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • תבנית 26
  • 1 חבילת פתי בר (250 גרם)
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 30 גרם חמאת תנובה לשימון התבנית
  • 1 כף קמח לבן
  • 250 גרם שוקולד מריר, שבור גס
  • 120 גרם סוכר + 180 גרם סוכר + 150 גר' סוכר
  • 600 גרם גבינת שמנת "נפוליאון" של תנובה, בטעם טבעי
  • 200 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2 ביצים טרופות
  • 400 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף שטוחה של גרידת לימון
  • 10 תותים, נקיים מגבעול
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

אופן ההכנה: 

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
2. מערבבים היטב את פרורי הפתי בר עם 100 גרם החמאה הרכה ו-120 גרם סוכר.
3. משמנים עם חמאה את תחתית התבנית ומעל זורים מעט קמח, מוציאים את שארית הקמח
4. דוחסים את עיסת הפתי בר בתבנית לגובה אחיד על כל פני השטח.
5. מחממים בסיר אידוי כפול (בן מארי) 250 גרם שוקולד חום מריר, מסירים מהחום, מצננים ומוסיפים תוך בחישה מתמדת 180 גרם סוכר, 400 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי, 100 גרם גבינת מסקרפונה, 2 ביצים שלמות טרופות.
6. יוצקים את עיסת השוקולד מעל התחתית ואופים 30 דקות לאפייה מלאה. מצננים ומקררים לשעתיים במקרר.
7. ממיסים בסיר אידוי כפול 400 גרם שוקולד לבן, ,מצננים ומערבבים עם 200 גרם גבינת שמנת ו-100 גרם גבינת מסקרפונה וכף גרידת הלימון.
8. מקררים ומורחים מעל התחתית האפויה.
9. מעבירים לסיר את התותים חתוכים גס ומוסיפים מעל 150 גרם סוכר עם חצי כפית תמצית וניל. מחממים מעל חום בינוני, כשכמעט רותח מנמיכים את החום ומבשלים לריכוך מלא.
10. מצננים
11. יוצקים מעל הקרם את רוטב התותים ומשטחים על פני כל העוגה, מטביעים חלק מהתותים בשוקולד . מקררים את כל העוגה ל-3 שעות ומגישים קר.
דרג: