הנסיכה בלבן

עוגת גבינה אפויה, קלה, גבוהה, מוצלחת וטעימה, עם חומרים בסיסים ולא יקרים שכל אחד יכול להכין בבית.. בתור קונדיטורית מתחילה אני מוכרת כאלה המון

מאת: ליטל לוי

דרג:
הנסיכה בלבן
עד 10 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 10

סוג תבנית / כלי: כותר 26-28

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 750 גרם גבינה לבנה של תנובה
  • 1 שמנת חמוצה של פעם תנובה
  • 5 כפות קמח
  • כוס וחצי סוכר
  • אבקת אפיה
  • סוכר וניל\ תמצית וניל
  • גרידת לימון
  • 3 כפות לימון סחוט
  • 5 ביצים גדולות
  • שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן 38%
  • אינסטנט פודינג וניל
  • כוס חלב

אופן הכנה:

1. להפריד ביצים, להקציף חלבון עם סוכר וסוכר וניל בהדרגה.

2. לערבל את החלמון עם הגבינות ויתר המצרכים כ5 דקות שלא יהיו גושים.

3. מקפלים את בלילת הגבינות לתוך החלבון המוקצף בעדינות.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות (לא טורבו) ובתחתית התנור מומלץ לשים תבנית אלומיניום עם מים רותחים שהתנור יתמלא באדים.

5. לאפות כשעה ולא לפתוח את התנור עוד שעה.

6. לאחר פתיחת התנור פותחים רק רבע וממתינים שיתקרר,  ניתן לצפות בפודינג וניל.

בדפנות ניתן לקשט בקוקוס קלוי, או להשאיר אותה כמו שהיא גבוהה, יפה ורכה ולפזר מעל אבקת סוכר ליופי.

דרג: