המתכון הקלאסי לטמפורה

המתכון הקלאסי לבלילת טמפורה, ליצירת ארוחה טעימה של ירקות מטוגנים בטמפורה. מתאימים כתוספת לכל ארוחה.

מאת: אירנה גוזנברג

דרג:
המתכון הקלאסי לטמפורה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 150 גרם קמח מנופה היטב
  • 1 כוס סודה קרה (כוס=250 מ"ל)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה

אופן הכנה:

1. טורפים היטב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה, ייתכן ויישארו מעט גושים קטנטנים שאינם מפריעים לטיגון.
2. ניתן להשתמש כמעט בכל סוג של ירק כדי לטגן אותו בציפוי טמפורה, אם כי רצוי להשתמש בירקות מעט קשים ויציבים דוגמת פלפלים, גזר, ברוקולי, כרובית, אספרגוס, פטריות, בצל, קישואים וכיו"ב. על הירקות להיות חתוכים כך שיהיה נוח להכניסם לפה. לאחר הטיגון הופכת הבלילה לשחומה ופריכה והירקות שבתוכה כמעט ואינם מאבדים מצבעם ומטעמם המקורי.

 
דרג: