המבורגר שעועית אדומה וטופו

"המבורגרים" טבעוניים טעימים, עשירים בחלבון ובטעם, שאפשר להגיש בלחמנייה או בצלחת. תענוג.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
המבורגר שעועית אדומה וטופו
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ פרווה

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 16 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 כוסות (300 גרם) שעועית אדומה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 150 גרם טופו מגורר גס
  • 1 כוס בצל ספרדי או בצל ירוק קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 5 כפות חמאת בוטנים
  • ½ פלפלון אדום חריף (רגיל, לא צ'ילי) קצוץ דק או מגורר
  • ½ פלפלון ירוק חריף קצוץ דק או מגורר
  • 1 כף זנגביל טרי מגורר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל
  • לציפוי:
  • ⅓ כוס פירורי פנקו או פירורי לחם אחרים מהסוג הגס יותר
  • 3 כפות גרגרי שומשום
  • שמן זית (רצוי במכל ריסוס)

איך מכינים:



1. שמים את השעועית בסיר קטן, מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. מסננים את השעועית, ושומרים מעט מנוזלי הבישול. מעבירים את השעועית ו־3-2 כפות מהנוזלים השמורים לקערה, ומועכים במועך תפוחי אדמה למחית גושית.

2. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות בחום עליון־תחתון). מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה, ומשמנים אותו בנדיבות בשמן זית.

3. מוסיפים לשעועית את כל שאר המצרכים, ומתבלים במלח ובפלפל. לשים לתערובת דביקה. מחלקים את התערובת ל־16 חלקים שווים בגודלם, וצרים מכל חלק כדור.

4. מערבבים את פירורי הפנקו עם השומשום בצלחת עמוקה, ומתבלים את התערובת במעט מלח. טובלים כל כדור בתערובת, ומשטחים אותו בין כפות הידיים ל"המבורגר" בקוטר 7 ס"מ - מהדקים אל ההמבורגר עוד מתערובת הפירורים בזמן ההשטחה, כדי לצפות אותו מכל עבריו.

5. מסדרים את ההמבורגרים בתבנית, ומרססים את חלקם העליון בשמן זית נוסף (אם אין בקבוק או מכל ריסוס, מברישים במברשת טבולה בשמן זית). אופים במשך 25 דקות בשליש העליון של התנור, עד שההמבורגרים מזהיבים.

6. מניחים להמבורגרים להצטנן מעט ולהתייצב לפני שמרימים אותם מהתבנית בכף טיגון או במרית רחבה, ומעבירים ללחמנייה או לצלחת. ההמבורגרים במיטבם כשהם פושרים (כשהם לוהטים, החום מכסה על הטעמים).

הערה: להמבורגרים מרקם עדין. כדי להבטיח שלא יתפרקו, מרימים אותם בכף טיגון או במרית רחבה ולא במזלג

דרג: