המבורגר ביתי עם צנובר

המבורגר ביתי עם צנובר, מתכון מנצח למנה מושחתת וטעימה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
המבורגר ביתי עם צנובר
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג של בשר טחון טרי
  • מעט מלח-הכמות משתנה לפי המליחות של הבשר מההכשרה
  • 2 כפות פרורי לחם
  • בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • רבע כפית קינמון
  • קורט קטן של אגוז מוסקט טרי
  • צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 5 כפות צנובר
  • חצי כפית פפריקה אדומה בשמן
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט שומן כבש

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום 180 מעלות וקולים בתבנית למשך 5 דקות את הצנובר ומצננים.
2. במחב, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל לצבע זהוב, מצננים.
3. בקערית מערבבים את פרורי הלחם עם מעט מים חמים לבלילה עדינה.
4. מניחים את הבשר בקערה, מוסיפים את כל החומרים ולשים היטב לעיסה אחידה. יוצרים 12 קציצות פחוסות מעט עם ידיים רטובות ומניחים במגש.
5. מניחים במקרר מכוסה בניילון נצמד למשך 3 שעות. לאחר המנוחה במקרר, מעבירים לגריל.
*חשוב מאוד לשמן את רשת הגריל לפני שמניחים את הבשר והחום צריך להיות בינוני.
**מומלץ להפוך את הבשר רק פעם אחת וזאת עי שחרור זהיר של הבשר מרשת הגריל עם מזלג וכף שטוחה.
***מומלץ לצלות עד רמה של מדיום.
 
דרג: