המבורגר אמיתי

המבורגר עסיסי בבית, כמו של מסעדה!

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
המבורגר אמיתי
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 600 גרם בשר בקר טחון טרי, מנתח של צלעות או צוואר
  • 1 בצל לבן בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף רוטב ברביקיו
  • פלפל שחור
  • מלח ים
  • 1 פרוסה לא עבה של לחם לבן ללא קרום, מושרית וספוגה במעט במים.
  • שמן קנולה
  • 4 לחמניות המבורגר
  • 2 עגבניות
  • חסה
  • 1 בצל סגול פרוס
  • 1 מלפפון חמוץ פרוס
  • רטבים שאוהבים

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מחממים במחבת כף שמן קנולה ומטגנים את הבצל הלבן לצבע זהוב. מעבירים למסננת להוצאת עודפי השמן.
2. מערבבים היטב בקערה את בשר הבקר, הבצל המטוגן (ללא השמן), השום הכתוש, כף רוטב ברביקיו, קורט פלפל שחור, 2 קורט מלח והלחם הלבן.
3. מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן קנולה לחום בינוני.
4. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים פחוסים מהבשר (ברוחב הלחמנייה)-ומשטחים להמבורגר עבה.
5. צולים כ-3 דקות מכל צד מומלץ לצלות לרמת מדיום, כמובן שניתן לצלות יותר, לפי הטעם.
6. מחממים בטוסטר אובן את לחמניות ההמבורגר.
7. את הירקות חותכים לפרוסות.
8. על תחתית כל לחמניה מורחים מה שאוהבים:מיונז, קטשופ, חרדל וכו'.
9. מעל מניחים קציצת המבורגר ומעל עורמים חסה, עגבניה, פרוסות בצל סגול ומלפפון חמוץ.
10. מעל מזלפים רוטב אלף האיים סוגרים ומגישים חם.
 
דרג: