המבורגר אינדונזי

המבורגר מיוחד עם חמאת בוטנים ועשבי תיבול בהשראת המזרח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
המבורגר אינדונזי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 כפית צ'ילי טחון
  • 2/3 כוס חמאת בוטנים
  • 1/3 כוס מי סודה או מים מינרלים
  • 1/3 כוס בוטנים מטוגנים קלופים גרוסים
  • 2 כפות גדושות כוסברה קצוצה
  • מלח לפי הטעם
  • 4 כפות שמן לטיגון
  • 6 לחמניות המבורגר
  • 4 עלי חסה קצוצים
  • 2 כפות מיונז מעורבבות בכף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 ק"ג בשר טחון טרי "אדום אדום"
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • 2 כפיות גדושות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 כפיות שום כתוש

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את הסויה, הליים, הג'ינג'ר, השום והצ'ילי. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים לתערובת אחידה, שאותה מדללים בעזרת הסודה.
2. מוסיפים את הבשר, הבוטנים המטוגנים והכוסברה הקצוצה. לשים לתערובת אחידה, טועמים ובודקים מליחות (במידת הצורך מוסיפים מלח). מצננים את התערובת במקרר כשעה.
3. מחלקים את התערובת ל- 6 חלקים שווים וצרים קציצות המבורגר. משמנים גריל או מחבת גריל וצולים את ההמבורגר למידת ההכנה הרצויה.
4. הצעת הגשה: חוצים את הלחמניות וקולים קלות על הגריל. מורחים במיונז המתובל, מפזרים מעל מעט חסה קצוצה ומעל את ההמבורגר.
מומלץ להגיש לצד קלח תירס צרוב.
 
דרג: