היפה באדום

עוגת גבינה מרהיבה

מאת: אורטל מלכה

דרג:
היפה באדום
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 10 מנות/ תבנית בקוטר 26 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 6 כפות סוכר
  • 6 כפות קמח
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס ריבת תות
  • למוס הגבינה
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי שקית פודינג ווניל
  • 1 שמנת מתוקה 32%
  • למוס פרילי
  • 500 מ"ל פרילי תות
  • 1 שמנת מתוקה 32%
  • לגנאש
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם שמנת מתוקה
  • מעט צבע מאכל אדום

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מקציפים חלבונים תוך הוספת סוכר בהדרגה עד לקצף יציב, את החלמונים והוניל מוסיפים בהדרגה לקצף ולאחר מכן את הקמח.
2. מרפדים תבנית אפייה של תנור ומשטחים, אופים 10-12 דק'.
3. מכינים מגבת ומעליה בוזקים אבקת סוכר, הופכים עליה את העוגה ביחד עם נייר האפייה ובזהירות מקלפים אותו מלמעלה.
4. מגלגלים את העוגה לרולדה ביחד עם המגבת ומחכים כמה דקות.
5. לאחר מכן פותחים את הרולדה מורחים ריבה, מגלגלים ופורסים לשושנים ברוחב 2-3 ס"מ.
6. מסדרים את השושנים בדפנות ובתחתית התבנית.
7. מערבבים בקערה גבינה לבנה וסוכר.
8. מקציפים שמנת מתוקה ופודינג ווניל עד לקצף יציב ומקפלים יחד עם תערובת הגבינה עד לקבלת תערובת מאוד אוורירית וקלה.
9. משטחים את מוס הגבינה על התחתית ומכניסים לחצי שעה למקפיא.
10. מקציפים שמנת מתוקה עד לקצף יציב וחזק, מקפלים בעדינות עם הפרילי ומשטחים מעל מוס הגבינה.
11. מקפיאים את העוגה ל-3 שעות.
12. מכינים את הגנאש, מחממים את השמנת, השוקולד וצבע המאכל במיקרו לכמה שניות, ויוצקים בעדינות על העוגה.
דרג: