החצילים המתובלים של אמא

החצילים המתובלים של אמא, אפשר להגיש כסלט, לאכול עם הרבה חלה, לאכול על טוסט עם לבנה, לא משנה איך, הטעם מדהים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
החצילים המתובלים של אמא
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 10

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 חצילים גדולים ומבריקים
  • שמן לטיגון
  • 1 גזר פרוס לפרוסות
  • לרוטב:
  • ¼ כוס שמן
  • 8 שיני שום כתושות
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון או 5 כפות חומץ
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ס"מ לאורך או לרוחב (לפי טעמכם), ממליחים היטב ומניחים כחצי שעה להגיר נוזלים. אחרי חצי שעה מייבשים היטב את פרוסות החצילים עם נייר סופג.
2. מחממים היטב מעט שמן במחבת גדולה ושטוחה, מכניסים פרוסת גזר אחת כדי שהשמן לא ישרף (כל פעם שפרוסת הגזר נשרפת, מחליפים אותה באחרת)
3. מטגנים את החצילים עד שמשחימים היטב משני הצדדים ומעבירים לצינון בצלחת עם נייר סופג.
4. בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב, נוזלים תחילה.
5. מסדרים בקופסת פלסטיק שכבה של חצילים, ומעליה מעט מהרוטב, שוב חצילים ושוב רוטב ומסיימים כמובן ברוטב.
6. מכסים ומכניסים למקרר לספיגת טעמים במשך כשעה.
גיוון: אפשר במקום חצילים להשתמש בפלפלים שנקלו בגריל וקולפו.



 

דרג: