הבצק המושלם לפיצה עבה ועסיסית

הבצק המושלם לפיצה עבה ועסיסית, עם בצק איכותי מובטחת פיצה מדהימה

מאת: Jasmine Ro

דרג:
הבצק המושלם לפיצה עבה ועסיסית
שף חובבן - בינוני

כמות מנות: 4 מגשים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 קילו קמח רגיל
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח (רצוי מלח ים)
  • 1/4 כוס שמן זית מעולה
  • 1 כוס מי ברז פושרים/חמימים
  • 1/2 כוס שמנת (לקצפת) צמחית (לבצק פרווה)
  • אופציונלי לבצק בטעמים: תערובת עשבי תיבול טריים (טרגון, בזיליקום) ועגבניות מיובשות: לקצוץ הכל ביחד עם השמן במעבד מזון ולהוסיף לבצק בשלב השמן.

אופן הכנה:

  • מנפים את הקמח לקערה גבוהה ומערבבים עם הסוכר והשמרים. בכלי מוזגים את השמן והשמנת למים ומוסיפים לתערובת הקמח, מערבבים יחד בכף עץ ומוסיפים את המלח.
  • לשים היטב ומניחים בצד מכוסה במגבת להתפחה ראשונה של שעה.
  • לאחר חצי שעה לשים שוב ומניחים בצד להתפחה שניה של חצי שעה.
  • לאחר מכן מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים לארבעה חלקים שווים בגודלם.
  • מגלגלים לכדור ומרדדים בעזרת מערוך (או בגלגול על היד למי שיודע) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מקומח קלות. מחוררים בעזרת מזלג את פני כל הבצק ומורחים במעט שמן זית בעזרת מברשת.
  • מניחים בצד לכעשר דקות לפני האפיה.
  • אופים כשתי דקות בחום גבוהה לפני הוספת הרוטב והתוספות, רצוי לחמם את התנור לפני כן.
  • *אפשר להחליף חצי כוס קמח בחצי כוס פתיתים ברילה שעברו טחינה דקה מאוד, אך עדיין גרגירית, במכונת קפה, זה נותן מרקם שונה ומיוחד לבצק.
    דרג: