דקיקוני קינמון

ספירלות דקיקות, פריכות ולא מתוקות מדי שמכינים מפרוסות מרודדות של גלילת בצק עלים. כיוון שהעוגיות דקיקות כל־כך רצוי להשגיח עליהן מקרוב כדי לוודא שלא ישרפו.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
דקיקוני קינמון
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 20 עוגיות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 300 גרם בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ½ כפית אבקת קקאו

אופן הכנה:


1. פורשים את הבצק על גיליון של נייר אפייה. מערבבים את הסוכר עם הקינמון ועם הקקאו וזורים על עלה הבצק. מקפלים את שני הרבעים הצדדיים של עלה הבצק לכיוון המרכז ומקפלים את המלבן שהתקבל לשניים לאורכו (בקו המפגש של שני הצדדים).


2. מניחים נייר אפייה שני על מלבן הבצק ומרדדים למלבן שאורכו כ־30 ס"מ ורוחבו כ־15 ס"מ. מגלגלים את המלבן מכיוון הצלע הקצרה לגלילה הדוקה. עוטפים בניילון ומקפיאים במשך 20 דקות (מייצב ומקל את הפריסה).


3. פורסים את גלילת הבצק לרוחבה ל־20 פרוסות דקות. משכיבים 8 פרוסות על גיליון של נייר אפייה - משאירים רווחים גדולים ביניהן. מכסים בנייר אפייה שני ומרדדים לפרוסות דקיקות בעובי 2-1.5 מ"מ. מסירים את הנייר העליון בזהירות ומעבירים את נייר האפייה עם הפרוסות המרודדות לתבנית אפייה. מרדדים את הפרוסות הנותרות באותה דרך ומעבירים לתבניות.


4. אופים בתנור שחומם מראש לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) במשך 15-12 דקות עד שהעוגיות זהובות ויבשות. מסובבים את התבנית 180 מעלות אחרי 8 דקות אפייה. אפשר לאפות את כל התבניות יחד בתוכנית טורבו - מסובבים את התבניות אחרי 8 דקות אפייה ומחליפים בין התבנית העליונה לתבנית התחתונה. משך האפייה יתארך במקצת. אם בתום האפייה מרכז העוגיות לא מגיע לדרגת הפריכות הרצויה, מחזירים את העוגיות לתנור לייבוש של 10 דקות בחום נמוך (140 מעלות).



דרג: