דניס שלם בגריל

מתכון פשוט ומינימליסטי המשמר ומדגיש את טעמו הטבעי של הדג, מנה אידיאלית לארוחת צהריים חגיגית ובריאה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
דניס שלם בגריל
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 דגי דניס טריים נקיים בבטן ומקשקשים
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • 2 ענפי רוזמרין
  • לימון פרוס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מיץ סחוט טרי מלימון אחד
  • כף שמן זית
  • 4 פרוסות לימון חתוכות ל-4 משולשים
  • 2 ענפי פטרוזיליה מסולסלת מפורקים

אופן הכנה:

הכנה:
1. שוטפים קלות את הדגים.
2. מניחים את הדג השלם על קרש החיתוך, ובעזרת סכין חדה חורצים 3 חתכים עמוקים לרוחב אלכסוני של בטן הדג. על 2 צידי הדג ובתוך בטן הדג בוזקים מלח ופלפל לבן גרוס.
3. מכניסים את ענף הרוזמרין לתוך בטן הדג יחד עם 2 פרוסות לימון ושן שום פרוסה.
4. מברישים על הדג משני צדדיו שמן זית ומיץ לימון.
5. מניחים את הדג על רשת הגריל החמה והמשומנת וצולים כ-5 דקות לערך.
6. בעזרת מלקחיים אוחזים בזנב הדג ומרימים בזהירות .מניחים את הדג על צידו השני אך יש לשים לב: אם עור הדג עדיין מאוד דבוק לרשת אז הדג עדיין לא צלוי מספיק. מומלץ להפוך רק פעם אחת את הדג.
7. לאחר 5 דקות בודקים אם הדג מוכן ע"י נסיון הרמה מהזנב. מורידים לקרש חיתוך וחותכים כל דג ל-2 חלקים.
8. מניחים בצלחת הגשה ומעל הדג מפזרים את פרוסות הלימון והפטרוזיליה המסולסלת.

הערה: חום הגריל עבור תפריט זה חייב להיות בינוני ועל רשת הגריל להיות נקיה מאוד משומנת ומעט מוגבהת מעל לחום הגחלים
 

דרג: