דניס צלוי בירקות ורוזמרין

דג דניס במילוי רוזמרין על מצע ירקות קלויים ביין

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דניס צלוי בירקות ורוזמרין
עד 20 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 דגי דניס נקיים
  • 3 ענפי רוזמרין שטופים גזורים לארבעה חלקים
  • 6 שיני שום שלמות, קלופות
  • 3 גזרים
  • 2 מקלות סלרי אמריקאי
  • 1 בצל אדום גדול, קלוף
  • 2 עגבניות בשלות
  • 1 ראש קולרבי בינוני קלוף
  • 1 כוס כרישה
  • 1 פלפל אדום גדול
  • 1 פלפל צהוב גדול
  • 1 פלפל ירוק גדול
  • שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 כוס יין אדום, איכותי
  • פלפל שחור שרוס
  • מלח גס

אופן הכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. חותכים 3 פסים אלכסוניים לעומק משני צידי הדגים, במרחק 2 ס"מ אחד מהשני.
3. מורחים משני צידי הדג מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס, שמן זית בנדיבות ובתוך בטן הדג מניחים ענף קטן של רוזמרין.
4. חותכים את הירקות לקוביות בינוניות ומערבבים עם 2 קורט מלח גס, שיני השום, חומץ בן יין, 4 כפות שמן זית, קורט פלפל שחור גרוס, 4 ענפי רוזמרין קטנים וכוס יין אדום.
5. לתבנית מעבירים חצי מכמות הירקות, מניחים מעל את הדגים ומעל את שארית הירקות.
6. צולים בתנור למשך 30-40 דקות עד לריכוך כמעט מלא של הירקות וקבלת צבע שחום.
7. מגישים חם.

דרג: