דניס במילוי פטריות, כרישה ושמנת

מנת דג אפוי ייחודית וחגיגית, מתאימה כמנה עיקרית לארוחת שבת או כל ארוחה חגיגית אחרת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דניס במילוי פטריות, כרישה ושמנת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 יח' דג דניס
  • 3 גבעולי כרישה פרוסים דק (החלק הלבן בלבד)
  • 250 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 30 גרם חמאת תנובה

אופן הכנה:

הכנה:
1. ממיסים בסיר קטן חמאה וכף שמן, מטגנים קלות את הפטריות והכרישה כחמש דקות, מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך, מתבלים במלח ובפלפל שחור.
2. חותכים בסכין חדה שני חתכים אלכסוניים בכל דג משני הצדדים.
3. ממלאים את הדגים בתערובת הפטריות והכרישה, מסדרים בתבנית אפייה משומנת, מברישים את הדג בשמן זית מלמעלה, אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות, עד שהדג מוכן.
 

דרג: