דניס באגסים, קואנטרו ושמנת

דניס באגסים ,קואנטרו ושמנת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דניס באגסים, קואנטרו ושמנת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 מנות של פילה דניס ללא אדרה ושומן
  • 2 קורט מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 5 אגסים
  • 50 גר' חמאת תנובה
  • קורט צ'ילי מיובש גרוס
  • 1 תפוז סחוט לכוס
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 ענפי רוזמרין בינוניים
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 קורט מלח דק
  • 0.33 כוס קואנטרו (ליקר תפוזים)
  • 1 כוס שמנת מתוקה 32% של השף הלבן
  • קורט קטן מוסקט
  • לקישוט:
  • בוטנים קלויים מרוסקים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מתבלים את פילה הדג בחצי לימון, מעט שמן זית, מעט פלפל גרוס שחור ומלח גס ומניחים ל-15 דקות בצד.
2. חותכים את האגסים לקוביות בינוניות ללא הגרעינים והגבעול.
3. מחממים 50 גרם חמאת תנובה וצולים את האגסים עם קורט צ'ילי, מיץ מתפוז אחד, כף סוכר חום, ענפי הרוזמרין, השום, 2 קורט מלח ומביאים לריכוך מלא של קוביות האגסים.
4. מוסיפים לפני ההורדה מהאש 1/3 כוס קואנטרו, מערבבים ומורידים מהאש.
5. מחממים 50 גרם חמאת תנובה וצולים את הדג כדקה מכל צד.
6. מוסיפים לדג את האגסים וכוס שמנת מתוקה עם קורט קטן של מוסקט, ומערבבים קלות מידי פעם תוך נענוע המחבת עד להסמכה.
7. לפני ההגשה מפזרים מעל מעט בוטנים מרוסקים ומגישים מיד חם.
דרג: