דים סאם ממולא בגבינה על מצע רוטב פרג ושמנת

מתכון קליל למנה האסיאתית האהובה של כיסוני בצק במילוי גבינה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דים סאם ממולא בגבינה על מצע רוטב פרג ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית קצח
  • 4 כפות שקדים טחונים
  • מלח לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 כפית חמאה
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • 150 גרם דלעת מבושלת
  • 1 כף פרג גדושה
  • לבצק:
  • 3 כוסות קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • מעט מים
  • למלית:
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמז’ן מסדרת השף הלבן
  • 1/2 חבילה (250 גרם) גבינת כנען מסדרת השף הלבן
  • 5 כפות גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח, המלח, הביצים והמים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בצד ל-10 דקות מנוחה.
2. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית.
3. מרדדים את הבצק עד כדי שקיפות וקורצים עיגולים. מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים את שתי הקצוות כמו סוכריה.
4. מרסקים בעזרת מזלג את הדלעת המבושלת.
4. מחממים בסיר קטן את החמאה ומאדים את השום. מוסיפים את היין ומצמצמים את הנוזלים עד כדי ריכוז. מוסיפים את השמנת המתוקה והדלעת המבושלת ומצמצמים שוב. מוסיפים את התבלינים והפרג ומערבבים יחדיו.
5. מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח ומבשלים את הכיסונים עד ציפה. מוציאים ומטפטפים מעל מס’ טיפות שמן זית.
6. להגשה: יוצקים לצלחת את הרוטב, מסדרים מעל את הכיסונים ומגישים.

 
דרג: