דונאטס בציפוי גנאש ושבבי שוקולד לבן

במיוחד לחנוכה! ענבל רובין משתפת אותנו במתכון מושחת לסופגניות האמריקאיות הנהדרות

מאת: ענבל רובין \

מקור מתכון: הספר שבתות וחגים עם מיקי שמו

דרג:
דונאטס בציפוי גנאש ושבבי שוקולד לבן
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 25-30 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 640 גרם קמח שמרים / 10 גרם שמרים
  • 640 גרם קמח לבן
  • 3 ביצים גדולות
  • 120 מ"ל מים
  • 70 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאת מומסת
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • לטיגון:
  • שמן קנולה
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה 32%
  • שבבי שוקולד לבן

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
  • במיקסר עם וו לישה מכניסים את הקמח שמרים, ביצים, מים, סוכר והחמאה ומעבדים 8 דקות לבצק אחיד וחלק, בדקה האחרונה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
  • מכניסים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 עד שעה במקום מוצל חמים עד שהבצק גודל ב-50%, לאחר מכן מעבירים שעה למקרר.
  • עיצוב הדונאטס:
  • מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי של כ-1 ס"מ וקורצים עיגולים או צורות לפי שיקולכם ומתוכן קורצים עוד עיגול קטן (כך נקבל את צורת הדונאטס).
  • מעבירים את הטבעות לתבניות עם נייר אפייה, מכוסות במגבת לחה ומתפיחים עוד כ-45 דקות.
  • שלב הטיגון והציפוי:
  • מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים 3-4 דונאטסים כל פעם במשך 2-3 דקות עד להזהבה ומניחים בקערה עם נייר סופג עד להתקררות.
  • בינתיים מכינים את הציפוי (גנאש), מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים אותה מעל לשוקולד המריר, ממתינים כדקה ומערבבים.
  • לוקחים את הדונאטס , טובלים בגנאש ומפזרים מעל שבבי שוקולד לבן.
  • אפשר להשתמש בכל ציפוי שרוצים.

  • בתאבון!
    דרג: