דונאטס בצורת מיקי מאוס

דונאטס בצורת מיקי מאוס

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענבל רובין

דרג:
דונאטס בצורת מיקי מאוס
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 18-20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות + כף) – לבצק שוקולד מפחיתים 30 גרם (3 כפות) קמח ומוסיפים במקום 30 גרם (3 כפות) קקאו
  • 25 גרם שמרים טריים / 12 גרם שמרים יבשים (חצי שקית שמרים טריים או חצי קוביית שמרים טריים / כף שמרים יבשים)
  • 250 מ"ל חלב פושר (כוס + 1/2 3 כפיות)
  • 70 גרם סוכר (1/3 כוס)
  • 2 ביצים M
  • 75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 0.5 כפית מלח
  • לציפוי:
  • 150 גרם אבקת סוכר (2/3 כוס פחות 1/2 3 כפיות)
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • 6-7 כפות חלב
  • צבעי מאכל (לא חובה)
  • סוכריות צבעוניות
  • שמן קנולה לטיגון

אופן הכנה:

אופן ההכנה: להכנת הבצק: 1.במידה ואתם משתמשים בשמרים יבשים לא בזק יש להכניס לקערה קטנה את השמרים, מעט מן החלב וכף סוכר ולתת לשמרים לשבת כ10-15 דקות עד שמתקבלות בועות מסביב לקערה ומעל.
2.במידה ואתם משתמשים בשמרים טריים יש לדלג על השלב הקודם ולהתחיל משלב זה – למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את קמח עם השמרים ומתחילים לעבד.
3.מוסיפים את החלב ,הסוכר, 2 הביצים שעורבבו קלות ותמצית הוניל ומעבדים 10 דקות על מהירות בינונית.
4.לאחר שסיימנו, מחליקים את וו הגיטרה בוו לישה ומתחיליים ללוש על מהירות בינונית.
5.מתחילים להוסיף את החמאה, כל קוביה בנפרד עד שהיא נבלעת בבצק, אחד אחרי השני – תהליך זה לוקח כ-10 דקות.
6.לאחר שסיימנו, מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, סוגרים עם ניילון נצמד ומעבירים ללילה התפחה במקרר.
  להרכבת הדונאטס:
1.לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו על משתח מקומח ומתחילים לרדד לבצק בעובי של כ-1/2 ס"מ (ניתן למדוד עם הזרת).
2.לוקחים 2 חותכני עגיות בגדלים של 8 "מ ו-4 ס"מ (אם אין לכם פשוט לכו לפי מה שנראה לכם) וקורצים דבר ראשון את העיגולים הגדולים לראש ולאחר מכן לכל ראש קורצים עוד 2 עיגולים קטנים.
3.מצמידים את העיגולים הקטנים לראש על ידי צביטה בשני צידי הבצק ןמניחים להתפחה על נייר אפייה לכ-1/2 שעה עד שעה.
4.בינתיים מחממים סיר עם שמן עמוק על אש בינונית.
5.מכניסים בעדינות את הדונאטס לסיר עם מרית על מנת שלא יתפרקו האוזניים ומטגנים כל צד עד שהוא מזהיב, הופכים ומעבירים לנייר סופג.
  לקישוט הדונאטס:
1.לקערה בינונית מכניסים את אבקת הסוכר עם החמאה המומסת והחלב ומערבבים.
2.התערובת שנוצרת לנו היא תערובת סמיכה ברמה שאנחנו רוצים – אם התערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד כף חלב.
3.אם רוצים להשתמש בצבע מאכל אבל לא לכל התערובת, מחלקים אותה ל-2 וצובעים רק קערה אחת בכמה טיפות.
4.לאחר שערבבנו את כל חומרי הציפוי ניגש לעבודת היצירה – טובלים את הדונאטס בתערובת ומעל מפזרים סוכריות צבעוניות (לא מעוניינים בצבעי מאכל כלל – ניתן לקשט עם שבבי שוקולד מעל).
דרג: