דונאטס ביתיים

לחנוכה קצת אחר, דונאטס ביתיות

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
דונאטס  ביתיים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 16 דונאטס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס חלב חם (לא רותח) או מים
  • 20 גרם שמרים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 60 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
  • לציפוי
  • כוס אבקת סוכר
  • 4 כפיות חלב
  • 3-2- טיפות וניל או תמצית שקדים

אופן הכנה:

אופן הכנה: 
להכנת הציפוי: 
1. מערבבים ביחס את אבקת הסוכר עם כפיות החלב ותמצית הוניל או תמצית השקדים. 
להכנת הדונאטס: 
1. מערבבים בקערה קטנה את החלב, השמרים והסוכר.
2. בקערת המערבל שמים את הקמח, המלח, הביצים והחמאה ויוצרים גומה במרכז.
3. יוצקים את השמרים לתוך הגומה ולשים לבצק כ-10 דקות.
4. משהים להתפחה למשך 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס”מ.
6. קורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס, ובמרכזם עיגולים קטנים יותר, בעזרת כוסית קטנה, כך שיתקבלו טבעות בצק.
7. מניחים את הטבעות על משטח מקומח ומכסים במגבת. משהים להתפחה כחצי שעה.
8. מחממים בסיר שמן לחום בינוני-גבוה.
9. מכניסים לסיר כארבעה דונאטס בכל פעם (בהתאם לגודל הסיר), מזהיבים כשתי דקות מצד אחד והופכים לצד השני.
10.מוציאים מהשמן ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
11. מצננים מעט, טובלים בציפוי ומגישים חם.


דרג: