דונאטס

דונאטס או בשמה העברי "סופגנית חישוק" בציפויים טעימים של שוקולד לבן, שוקולד מריר, סוכריות, ברס, או כל ציפוי שעולה על דעתכם: צבעוני יפה ומגרה. לא יאמינו שהכנתם לבד

מאת: סיגל ברמר

דרג:
דונאטס
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 50 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג קמח שמרים
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים (חד פעמי שתייה קרה )
  • 1 כפית ליקר אמרטו, פרנג'ליקו
  • אופציית ציפויים:
  • 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן
  • 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן
  • 1/2 כוס קוקוס
  • 1/2 כוס ברס
  • סוכריות צבעוניות
  • אבקת סוכר
  • חלבה
  • סוכר
  • קינמון
  • לטיגון: 1 ליטר שמן חמניות או תירס או קנולה

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים, 1 ק"ג קמח שמרים, 120 גרם חמאה מומסת , 1/2 כוס שמן,1 כוס חלב, 3 ביצים, 1/2 כוס סוכר ,2 שקיות סוכר וניל, 1 כפית ליקר,1/2 1 כוסות מים פושרים. מערבבים היטב עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מכסים את קערת המיקסר במגבת ומתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח.

2. לאחר שהבצק תפח צחלקים  ל- 4 חלקים, מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח מעט (הבצק נעים לעבודה ולא נדבק) לריבוע בעובי 1 ס"מ .
3. יוצרים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס או קורץ עיגולים, במרכזו של כל עיגול יוצרים חור בקוטר 4 ס"מ (משתמשים בצנטר בקוטר מתאים, אפשר להשתמש בפקק של מים מינרליים). מוציאים את עיגול הבצק מהחור וכך נוצר לנו חישוק.
5. מניחים להתפחה כ-1/2 שעה נוספת כולל העיגולים שנוצרו (נכסה את הדונאטס במגבת או נייר אפייה) .
6. בסיר טפלון או מחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק.  מטגנים את הדונאטס כדקה מכל צד עד להזהבה ומוציאים לקערה עם נייר סופג.
אפשר לטגן את עיגולי הבצק למיני דונאט ובסוף לגלגל באבקת סוכר.
ציפוי:
שוקולד לבן: ממיסים בקערה חסינת חום למיקרוגל, 100 גרם שוקולד לבן + 2 כפיות שמן, בפולסים, כל פעם דקה ומערבבים עד להמסה מלאה.
שוקולד מריר: ממיסים בקערה חסינת חום למיקרוגל, 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפיות שמן, בפולסים כל פעם דקה ומערבבים עד להמסה מלאה.
ממרח לוטוס: ממיסים 2 כפות ממרח לוטוס חלק במיקרוגל בערך כ - 30 שניות .
דרג: