דובשניות

דובשניות ביס מתוקות שלא תוכלו להפסיק לאכול

מאת: שלי מלסה בלאי

דרג:
דובשניות
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 60 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס דבש
  • ½ 1 כוסות סוכר חום
  • 1 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 6 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית ציפורן
  • ½ כפית אבקת ג'ינג'ר

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. מחממים את הדבש בסיר על להבה נמוכה עד מצב נוזלי.
2. מוסיפים לדבש המחומם, תוך כדי ערבוב: שמן, סודה לשתיה, סוכר ותבלינים.
3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים ומוסיפים בהדרגה לתערובת הדבש.
4. מקפלים לאט פנימה את הקמח ואבקת האפייה בעזרת כף עץ עד מרקם אחיד וחלק.
5. מצננים במקרר את התערובת למשך חצי שעה.
6. יוצרים כדורים אחידים בגודלם ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.
7. מורחים את הכדורים בחלבון טרוף.
8. אופים למשך 15 דקות בחום בינוני עד לתפיחה קלה של הדובשניות וקבלת ברק.
9. מצננים את הדובשניות. 
מומלץ להגיש עם קרם פרש וקוביות של תפוחי עץ טריים.

דרג: